24.6 C
Prague
Sobota, 27 dubna, 2024

/

S filtry bude voda opravdu čistá

Proto, abychom byli zdraví a naše tělo fungovalo, jak má, potřebujeme vyvážený pitný režim. Jeho největší součástí by měla být voda. Jak si zajistit, aby byla opravdu čistá?

Je čistá opravdu čistá?

Voda, která nám teče z kohoutku, je samozřejmě zdravotně nezávadná a vhodná pro pití. Používáme ji však i na mytí nádobí, sprchování nebo praní. Nejednou nás tak jistě napadla otázka, zda je voda opravdu čistá, zbavená všech nečistot, chemikálií a dalších látek, které by mohly pro naše tělo být škodlivé. Čističky, ve kterých se upravuje, jsou samozřejmě na vysoké úrovni, pokud ale chceme mít opravdu jistotu, je vhodné pořídit si domů filtry na pitnou vodu. Ty ji zbaví nejen nečistot, ale i škodlivých látek, jako jsou zbytky antibiotik, hormonů, pesticidů a mnoha dalších. Naopak v ní uchovají ty, které jsou pro naše tělo prospěšné, třeba jód, vápník nebo hořčík.

Zlepšení chuti

Filtrovaná voda má ještě jednu výhodu, vodní filtry zlepšují její chuť. Právě nedobrá chuť vody nebo to, že z ní cítíme chlor, bývá častým důvodem, proč čistou vodou nahrazujeme limonádami a různými sirupy. Ty sice na chvíli zaženou žízeň a dodají potřebné tekutiny pro naše tělo, ale rozhodně nejsou vhodné pro zdravý životní styl. Obsahují mnoho cukrů, stabilizátorů a barviv, kterým bychom se měli spíše vyhýbat jako dospělí i v jídelníčku našich dětí. Filtry na vodu upravují chuť a vylepšují ji, takže nemáme potřebu ji nahrazovat sladkými nápoji, oblíbí si i děti. Některá upravená voda je vhodná už pro děti od věku šesti měsíců.

Pitný režim je pro naše tělo opravdu důležitý. Už první příznaky dehydratace bývají nepříjemné. Pobolívá nás hlava, jsme unavení, nemůžeme se soustředit a zhoršuje se nám nálada. Svému tělu bychom tak měli dodávat dostatek kvalitní a čisté vody, aby mohlo správně fungovat a my se cítili dobře.