24.6 C
Prague
Čtvrtek, 25 dubna, 2024

/

Pokud nepřijmeme sami sebe, jak chceme, aby nás přijal někdo jiný?

„Je to io tom překonávání dělat věci, o kterých víme, že prospívají našemu mentálnímu zdraví,“ říká známá zpěvačka …

Kdo je Lina Mayer?
V roce 2009 pod rodným jménem Karolína Majerníková se zúčastnila soutěže Česko Slovenská SuperStar, kde se jí podařilo dostat do finálové 12-tky. Už od dětství se věnovala umění, během základní školy navštěvovala ZUŠ kde se učila na houslích, navštěvovala i hodiny baletu. Aktivně se věnovala několik let tanečnímu sportu.

SuperStar jí pomohla zviditelnit se a tvořit ve velkém. Známe její skladby jako Personal Sky, která se stala velmi populární písní. Dále Ztracená, Nothing, Do not leave me now a mnoho dalších, díky kterým Lina patří mezi top slovenské umělkyně.

Jak se jí podařilo zvládat období koronavirus? Tvořila či spíše prokrastinovala? Co dělá během dní, kdy se necítí nejlépe, a jaký má názor na téma sebeláska? Také o tomto se s ní budeme povídat v rozhovoru …

FOTOGALERIE
lina Mayer
Zdroj: Instagram: linamayerofficial
Lina, jak si zvládla období korony?

Ze začátku to bylo pro mě náročné, protože jsme chystali turné, které se okamžitě zrušilo, ale nějak jsem se z toho oklepala a řekla jsem si, že jdu využít tento čas nejlépe jak mohu, protože jsme byli doma mohla jsem aspoň skládat skladby.

Snažila jsem se na tom pracovat a nyní dokončujeme skladby. Jedna z těch skladeb je už i aktuální v rádiu Stratená, takže z toho se velmi těším.

Celkem aktuálním tématem se stala sebeláska. Měla jsi někdy v minulosti nebo i teď někdy takové pocity méněcennosti nebo nějaké problémy se sebepřijetí nebo ty up and down momenty?

Tím jsme si podle mě všichni prošli. Podle mě to i během korony mělo velmi mnoho lidí právě příležitost tyto otázky o sebelásce řešit. Myslím, že je to klíčové k celkovému štěstí v životě. Pokud nepřijmeme sami sebe, jak chceme aby nás přijal někdo jiný.

Proto se snažím vést takový životní styl, abych byla v pohodě. Snažím se cvičit, zdravě stravovat a dělat věci, které jsou mi příjemné. Je to také o tom překonávání dělat věci, o kterých víme, že prospívají našemu mentálnímu zdraví.

FOTOGALERIE
lina Mayer
Zdroj: Instagram: linamayerofficial
Když máš nějaký ten „den blbec“, což u tebe funguje nejlépe jak se toho pocitu zbavit?

Jsou dny, kdy člověk neví vyjít ani sám se sebou a tehdy se snažím dát si takový klid. Podle mě však každý z nás má nějaké věci a činnosti, které nám pomáhají. Někomu udělá dobře, když si podívá dobrý film, někdo si dá sklenici vína, někdo si jde zaběhat. Já se také vždy snažím najít něco, co mi tu náladu zvedne.

Přejděme na sociální sítě. Tím, že si známá, zná a sleduje tě dost lidí. Setkat se na svém Instagram is nějakými hejtermi?

Určitě se najdou nějaké takové komentáře od hejterov, ale já zásadně nezvyknem nějak reagovat a zatím se mi naštěstí nestalo, že by to bylo něco velmi nepříjemné. Myslím, že každý má právo na svůj názor a pokud je to s respektem vůči té osobě je to v pořádku, ale pokud je to přehnané, to by asi nemuselo být, ale za to si už odpovídá každý sám.

FOTOGALERIE
lina Mayer
Zdroj: Instagram: linamayerofficial
Jaké máš cíle v rámci zpěvu, chceš dosáhnout něco velké?

V podstatě jsem si řekla, že chci skládat co nejvíce písniček, čímž se umělec i zlepšuje a tříbí si schopnosti. Myslím si, že je vždy co zlepšovat. Nejsem ten typ člověka, který si řekne, že ok teď je to už dobré, už se nemusím snažit nebo něco podobného.

I na Instagram eventech či v klipech je vidět že máš k módě blízko, je to tak?

Ano, k módě mám velmi blízko, velmi mě baví ta hravost a kreativita. I když jdu na nějaký event, těším se, že si na sebe můžu dát něco extravagantnější.

Jak bys popsala svůj typ oblékání?

Řekla bych, že to určitě u mě v rámci módy není stereotypní, ale mám období, kdy si nemám problém dát tepláky a velké volné tričko. Mám ráda i trendy, ale nejsem typ, který by je slepě následoval. Baví mě barvy, zajímavé střihy, kontrastní kombinace a podobně.

FOTOGALERIE
lina Mayer
Zdroj: Instagram: linamayerofficial
Máš nějakou speciální beauty rutinu, nějaké přístroje například?

Já nejsem velký fanoušek takových domácích přístrojů. Spíše se snažim chodit pravidelně na kosmetiku. Mám a také preferuji produkty, které jsou co nejvíce přírodní. Co je pro mě v rámci mé pleti, ale důležité je pít hodně vody a ta základní péče samozřejmě …